Taal werkt!

Om een tekst goed te kunnen begrijpen heb je ongeveer 90% van de woorden nodig. Voor veel Assenaren is dat niet haalbaar. Zij zijn laaggeletterd en moeten zich soms redden met informatie waarvan ze iets meer dan de helft meekrijgen. Daardoor missen ze bijvoorbeeld afspraken en verlopen overdrachten niet optimaal. Taal- en rekenproblemen van medewerkers kunnen ook een struikelblok zijn bij het behalen van certificaten. 
 
Als je alles uit je personeel en je bedrijf wilt halen is het belangrijk dat informatie goed leesbaar is én begrepen wordt. Dat draagt bij aan veiligheid en zorgt voor minder ziekteverzuim. Duidelijke taal zorgt ook voor meer efficiëntie en hogere productiviteit. 
 
VNO-NCW MKB Noord geeft met Taal werkt! invulling aan het Plan van aanpak van Laaggeletterdheid in de arbeidsmarktregio Groningen. Dit wordt gefinancierd vanuit het rijksoverheidsprogramma Tel mee met Taal. Gemma Groot Koerkamp gaat namens VNO-NCW MKB Noord met bedrijven in gesprek om te kijken naar de (scholings) mogelijkheden. 
 
Herken je dit in jouw bedrijf, zie je kansen of heb je vragen?
Neem contact op met Gemma Groot Koerkamp, aanjager geletterdheid werknemers bij VNO-NCW MKB Noord. Zij is bereikbaar via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op: 06- 47894008.


Digitale veiligheid vergroten
Vorige

Digitale veiligheid vergroten

Laat een reactie achter
Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze...
Lees Verder
Fashion Festival Assen
Volgende

Fashion Festival Assen

Laat een reactie achter
Op zaterdag 1 april vindt het Fashion Festival Ass...
Lees Verder