Nieuwsbrief januari

Beste ondernemers,
 
Vaart in Assen is een samenwerkingsverband van vijf bloedgroepen, te weten Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Assen, Cultureel Hart Assen (CHA), Toeristisch Recreatief Platform Assen (TRP), MKB Retail en de Vereniging Vastgoedeigenaren Assen Centrum (VVAC). Iedere bloedgroep levert een bestuurslid die gezamenlijk, onder leiding van een onafhankelijke voorzitter, het bestuur van de stichting Vaart in Assen vormen. In deze nieuwsbrief stellen de bestuursleden zich voor en geven een korte toelichting op wat er speelt bij hun leden in relatie tot de binnenstad.

Sandra de Vrede, bestuurslid KHN en in het dagelijkse leven eigenaresse van Liff, levenspartner van Dinand en moeder van 2 kinderen: "Naast deze grote verantwoordelijkheden heb ik een paar jaar geleden besloten dat het goed zou zijn om mijn tijd ook op een andere manier te besteden. Ik ben toen toegetreden als bestuurder bij KHN en daarna bij Vaart in Assen om onze stem in dit samenwerkingsverband te laten horen.


Er zijn veel belangrijke zaken welke op dit moment spelen zoals het maken van diverse visies, als KHN pleiten we al heel lang voor een horecavisie en we hebben recent bevestigd gekregen dat deze er komt. In deze tijden is dat heel erg belangrijk om kwaliteit van horeca te houden en wildgroei te voorkomen. 


Corona is van invloed op ieders leven, maar de horecaondernemers zijn hard getroffen en hebben het financieel erg zwaar. Dan praat ik niet eens over onze mentale status; ik kan je één ding vertellen: als je werkt in de horeca, of onderneemt in de horeca ben je niet gemaakt om thuis te zitten. 


Als bestuur zijn we steeds aan het lobbyen bij onze gemeente om kosten te reduceren en soms zelfs kwijt te schelden. Het is soms een moeizaam proces om alle neuzen de goede kant op te krijgen, de belangen zijn groot, de uitdagingen des te groter. Toch ben ik een trotse Assense welke de mogelijkheden en kansen ziet, als we elkaar maar weten te vinden in de samenwerking; ik hoop hieraan bij te dragen als bestuurder."


Wytze de Vries, bestuurslid van Cultureel Hart Assen (CHA) en in het dagelijkse leven directeur-bestuurder bij ICO: "Het Cultureel Hart Assen heeft eind vorig jaar besloten om zichzelf op te heffen. Natuurlijk denken we er over na hoe cultuur ook binnen Vaart in Assen een rol blijft spelen, want in de stad van de toekomst wordt cultuur alleen maar belangrijker. Hoe onze rol er precies uit komt te zien, zal de komende tijd wel duidelijk worden. Ook wij zitten als sector in de lockdown. Hoe dan ook hoop ik dat we als stad dit jaar een slag kunnen maken in het evenementenbeleid en de binnenstadsvisie. We moeten toch in staat zijn om met elkaar een warm en uniek verhaal over Assen te kunnen vertellen en te bedenken wat daarvoor nodig is? Daar zet ik me graag namens culturele partners in de binnenstad voor in."

Vaart in Assen biedt hulp aan horecaondernemers!
Vorige

Vaart in Assen biedt hulp aan horecaondernemers!

Laat een reactie achter
Vanuit Vaart in Assen hebben we erg met onze horec...
Lees Verder
KVK Coronaloket
Volgende

KVK Coronaloket

Laat een reactie achter
Als ondernemer kun je veel vragen hebben over de i...
Lees Verder