BIZ plan Assen

BIZ-plan voor binnenstad Assen

Elke dag bent u als ondernemer betrokken bij uw onderneming en/of heeft u een eigendom in het kloppende hart van Assen: de binnenstad. U probeert er waarschijnlijk elke dag het beste uit te halen: voor uw klanten, uw personeel, uw verhuurders en ook voor uzelf. Daarnaast heeft u belang bij een bruisende, aantrekkelijke en economisch renderende stad, met:

- Een sterk imago

- Een mooie uitstraling

- Hoge bezoekersaantallen

- Hoge omzet

- Weinig leegstand

- Hoge en stabiele vastgoedwaarde

Aan die binnenstad van Assen werken we sámen! Dat doen ondernemers, eigenaren en de culturele sector nu al, via onze binnenstadsorganisatie Vaart in Assen.

 

De afgelopen jaren hebben we samen de stap gezet naar een professionele aanpak van de binnenstad en die werpt zijn vruchten af: minder leegstand, meer en betere evenementen, een beter imago en meer bezoekers. We zijn op de goede weg!

 

Alle partijen binnen Vaart in Assen (Retail, horeca, cultuur, vastgoed en de toeristische aanbieders ) zijn het erover eens dat we niet in ambitie terug moeten; meer dan ooit is het nodig om mensen naar de binnenstad te trekken. Daarom moeten we wat meer ‘onze eigen broek ophouden’. Zo leggen we een stabiele basis voor de komende jaren. En kunnen vanuit die positie ook andere middelen naar ons toe halen.

 

Voor dit alles introduceren we de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) Binnenstad Assen.

Een BIZ is een wet die het mogelijk maakt dat alle ondernemers en eigenaren in een specifiek BIZ-gebied in de binnenstad van Assen (zie de kaart hieronder) bijdragen aan de collectieve activiteiten in de binnenstad. Het initiatief hiervoor ligt bij onszelf: de ondernemers en eigenaren. De jaarlijkse bijdrage loopt via de gemeente die deze bedragen voor 100% doorzet naar Vaart in Assen. De gemeente is dus vooral faciliterend, het initiatief ligt bij ons. 

 


De BIZ gaat alléén door als voldoende ondernemers in de binnenstad het ermee eens zijn. Dit wordt getoetst in een officiële stemronde.

De BIZ wordt geïntroduceerd voor een periode van vijf jaar. Er is elk jaar een evaluatie, in het vijfde jaar wordt bekeken of er draagvlak is voor verlenging van de BIZ voor nogmaals vijf jaar.


Wilt u meer weten?

Een flyer met informatie vind je hier.

Het volledige BIZ-plan, inclusief een nadere uitleg van de wetgeving en techniek, maar ook inclusief alle concrete plannen en begroting, is te vinden in de bijlage het businessplan BIZ